Webdesign by

In een dankbaar hart zal het altijd zomer zijn

Emmen

  Sociaal Cultureel Welzijn

De Cluft

Welzijn en Gezond

Het Leven Beleven

Het Leven Beleven

Home Bewustzijn 1 Gezondheid Biologisch Hatha yoga Sigmund Freud Piramide Maslow Wonderen Onderwijs Workshops Contact

je kunt nu gelukkig zijn,
dus kun je
altijd gelukkig zijn,
omdat het altijd
nu zal zijn.

Elke dag iets leren, is kennis
Elke dag iets loslaten, is wijsheid

Angst is één van de meest vernietigende emoties die we kennen. Angst verlamt, verstikt en laat je vluchten uit de werkelijkheid. Angst beperkt. Niet alleen maakt het je leven minder leuk, het zorgt ook voor stress en een verlies aan concentratie. Je voelt je als een ongeleid projectiel in je eigen leven en mist elke vorm van regie. En omdat je niet weet hoe je angsten worden veroorzaakt en wat de achterliggende reden ervan is, is angst loslaten ook makkelijker gezegd dan gedaan.

Maar wat kun je dan wel doen om angstgevoelens hanteerbaar te maken? Hoe kun je je denken zo veranderen dat je zelf weer de kapitein op je eigen schip wordt?  Lees verder >>>


Japans bedrijf beloont niet-rokers op bijzondere manier


Een sigaretje roken onder werktijd is nog steeds de normaalste zaak van de wereld. Vroeger werd er gewoon achter het bureau of op de werkplek zelf gerookt, maar de rookpauze heeft zich al een tijdje naar buiten verplaatst. De roker kost zijn werkgever, mede door het nemen van extra pauzes, handen vol geld. Een bedrijf in Japan is het zat en motiveert zijn rokende werknemers op een bijzondere manier om te stoppen met roken.


Uit onderzoek van College of Public Health & Moritz College of Law is gebleken dat een gemiddelde ondernemer zo’n 4431 euro kwijt is per jaar per rokende werknemer. De helft van het bedrag gaat verloren aan de vele rookpauzes. Het bedrijf Piala Inc. uit Tokio is afgelopen september begonnen met een nieuw beleid waarbij niet-rokers zes dagen extra vakantie krijgen per jaar. Met deze regeling worden de niet-rokers gecompenseerd voor de rookpauzes van hun rokende collega’s.


‘Een van onze niet-rokende werknemers stopte eerder dit jaar een berichtje in de ‘ideeën-box’ van ons bedrijf. Hierop stond dat rookpauzes problemen veroorzaken’, vertelt Hirotaka Matsushima, woordvoerder van Piala Inc. ‘Onze CEO las het bericht en was het er mee eens, dus nu geven we niet-rokers extra vrije tijd ter compensatie.’


Een rookpauze van vijftien minuten


Volgens het bedrijf duurt een gemiddelde rookpauze van een rokende werknemers zo’n vijftien minuten. Dit is wellicht hoger dan bij een gemiddeld bedrijf. Logisch, want het Japanse bedrijf is gevestigd op de 29ste verdieping van een kantorencomplex. Iedereen die een sigaret wil roken moet naar de rookruimte die zich in de kelder van het pand bevindt.


Stoppen met roken voor extra vakantiedagen


Al dertig van de 120 werknemers van Piala Inc. hebben reeds gebruik gemaakt van de nieuwe regeling en extra vrije dagen opgenomen. Volgens het bedrijf heeft de regeling er voor minstens vier werknemers voor gezorgd dat zij zijn gestopt met roken. ‘Ik wil werknemers motiveren om te stoppen met roken, en niet straffen’, meldt CEO Takao Asuka.


Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie rookt 18,2 procent van de Japanse volwassenen. Hierbij wordt er meer gerookt door mannen en de oudere generatie.


Wat vind jij van de regeling?
Is het een goed idee om niet-rokers meer vakantiedagen te geven of is dit niet eerlijk tegenover rokers?

 

Bron: Telegraph


Zij die dansten werden voor gek aangezien
door hen die de muziek niet konden horen.


Friedrich Nietzsche


Een van de voordeeltjes van het van jezelf houden,
is dat je jezelf er goed door voelt.


Louise Hay


Voorkomt het ruiken van waterstofsulfide in scheten ziektes?

Onderzoek wijst uit dat het ruiken aan scheten gezond kan zijn. De geur van een scheet wordt namelijk vooral veroorzaakt door waterstofsulfide. Juist dit stofje blijkt nu heel gezond.

Wat is het effect van waterstofsulfide?

Waterstofsulfide (H2S) is een giftig en soms zelfs dodelijk gas dat naar rotte eieren ruikt. Je zou dus niet direct een gezonde werking vermoeden. Recent onderzoek bewijst het tegendeel. Een kleine hoeveelheid H2S draagt bij aan het voorkomen van veel gezondheidsklachten. De universiteit van Exeter ontdekte namelijk dat lichaamscellen zelf minuscule hoeveelheden waterstofsulfide aanmaken wanneer zij door ziektekiemen worden aangevallen. Door het toevoegen van minieme hoeveelheden H2S aan lichaamscellen blijken die cellen veel makkelijker te overleven. Het is dus gezond om een kleine hoeveelheid H2S tot u te nemen. Aangezien dit H2S in kleine hoeveelheden in de geur van een scheet voorkomt is het ruiken aan een scheet gezond. Gelukkig zijn er ook prettiger manieren om extra H2S te consumeren.

Hoe kunt u waterstofsulfide op een gezonde manier opnemen?

H2S neemt u het beste op via uw voeding. De grote leverancier van waterstofsulfide voor uw lichaam is knoflook. Het is al langer bekend dat het eten van verse knoflook gezond is. Men vermoedt dat de aanwezigheid van een relatief grote hoeveelheid H2S hiermee verband houdt. Andere voedingsstoffen met betrekkelijk veel H2S zijn popcorn, boter, bewerkte zuivel (zoals gepasturiseerde melk) en bewerkte vleesproducten. Ook gelei (met name die rond snoepjes) bevat veel H2S.

Waartegen beschermt waterstofsulfide u?

De onderzoekers van dit onderzoek pleiten voor vervolgonderzoeken. Het nuttigen van H2S helpt in ieder geval tegen hart- en vaatziekten, stressklachten en Alzheimer. Daarnaast is duidelijk dat extra H2S ontstekingsprocessen in het algemeen vertraagt en de rode bloedlichaampjes versterkt. H2S zou volgens onderzoekers dan ook de volgende 'healthcare hero' kunnen zijn.


Bewaar De Navelstreng Van Je Pasgeboren Kindje

Dit Is Misschien Wel Het Mooiste Geschenk Dat Je Je Kind Kunt Geven


Stamcellen uit de navelstreng van je pasgeboren baby kun je nu laten invriezen om later te gebruiken. De toekomst van je kind ligt zo wat de gezondheid betreft (het opslaan van de stamcellen) nu al in jou handen.

Deze stamcellen kunnen in later in het leven van je kind gebruikt worden als het kind in zijn of haar jonge jaren of als volwassene geconfronteerd wordt met bepaalde aandoeningen. De stamcellen herstellen de verbindingen in het lichaam.


In al onze organen en weefsels bevinden zich stamcellen. Deze stamcellen kunnen zich ontwikkelen in een grote verscheidenheid aan lichaamscellen. Van zenuwen tot botten, van orgaancellen tot huidcellen. Ze kunnen zich blijven splitsen met als doel om beschadigd celweefsel te vervangen. Stamcellen uit het navelstrengbloed zijn nog veel krachtiger dan de ‘gewone’ stamcellen in het lichaam.

Het gebruik van stamcellen kan zich o.a. richten op het behandelen en genezen van hartklachten, aangeboren kwalen of de gevolgen van een zware bevalling, verlamdheid, de gevolgen van diabetes type 1 en in de toekomst belooft nog meer.

Door de vele stamcelonderzoeken wereldwijd en de vele ervaringen die daarin zijn opgedaan de afgelopen jaren kunnen er nu al heel veel bloed gerelateerde ziektes behandeld worden.

Dr. Joanne Kurtzberg, is hoofd van het Duke University’s Pediatric Blood Program en denkt dat celtherapie en regeneratieve geneeskunde grote vooruitgangen maakt in de geneeskunde. Ze gelooft dat het toepassen van stamcellen uit het navelstrengbloed pas aan het begin van vele genees- en herstelmogelijkheden staat. Dr Kurtzberg, verwacht een revolutie in het behandelen van ziektes door stamcellen uit navelstrengbloed.

Cord Blood Association Joanne Kurtzberg

Dr. Joanne Kurtzberg, hoofd van het Duke University’s Pediatric Blood Program

Elke stamcel heeft de capaciteit om zich in een lichaamscel met een eigen functie te ontwikkelen, of om een stamcel te blijven. Het verschil tussen een normale cel en een stamcel is, dat stamcellen in staat zijn om zichzelf te vernieuwen, en een normale lichaamscel niet.

In elk van onze organen en in al onze weefsels bevinden zich stamcellen. Deze stamcellen kunnen zich ontwikkelen in een grote verscheidenheid aan lichaamscellen. Van zenuwen tot botten, van orgaancel tot huidcel. Ze kunnen zich blijven splitsen met als doel om beschadigd celweefsel te vervangen.

Naarmate we ouder worden verliezen we een deel van onze stamcellen. Daardoor neemt de capaciteit van de stamcellen om organen en weefsels te herstellen in de loop der jaren af.

In de geneeskunde van de toekomst zullen we een grote toename zien in de toepassing van stamcellen. Het gebruik daarvan kan zich o.a. richten op het behandelen en genezen van hartklachten, aangeboren kwalen en nog heel veel meer toepassingen.
NSAID pijnstillers verhogen het risico op hartfalen

Het gebruik van codeïne kan fataal kan zijn voor 18-jarigen en jonger. Ander onderzoek heeft nu aangetoond dat andere pijnstillers, namelijk NSAID's (non-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen), waaronder ibuprofen, naproxen en diclofenac het risico kunnen verhogen op hartfalen.

Veelgebruikte pijnstillers

Deze veelgebruikte pijnstillers verhogen het risico met ongeveer 19 procent, hoewel de gevaren het grootst aanwezig zijn bij de oudere generatie, aldus een Europees onderzoeksgroep die de veiligheid van medicijnen heeft beoordeeld bij meer dan 37 miljoen mensen die 18 jaar of ouder zijn. Onderzoekers die gezondheidszorg databases hebben geanalyseerd in Nederland, Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk stellen dat het risico varieerde per NSAID en per dosering.

Het gebruiken van een NSAID gedurende 14 dagen verhoogt het risico op hartfalen met 19 procent. Het risico verdubbelde bij gebruik van diclofenac, indomethacine, piroxicam en twee COX-2 NSAID's (etoricoxib en rofecoxib), vooral als er hoge doses werden ingenomen.


Bron: BMJ 2016;354:i4857
http://www.bmj.com/content/354/bmj.i4857

Woorden van vriendelijkheid kunnen kort en gemakkelijk
worden uitgesproken, maar hun echo weerklinkt eeuwig.

Moeder Teresa
Dit is de reden waarom je meer moet lachen, ook op het werk

In het leven kunnen we allemaal wel wat leuke, gezellige en vrolijke momenten gebruiken. Een lach is tijdens deze momenten geen uitzondering. En dit is maar goed ook, want lachen is gezond en brengt vele (gezondheids) voordelen met zich mee, ook op het werk.


Een lach brengt mensen bij elkaar, verlaagt de bloeddruk en heeft nog vele voordelen. Niet alleen is het goed voor de gezondheid, ook op de werkvloer heeft het zo zijn voordelen.

DE PRODUCTIVITEIT VERHOGEN

Onderzoek toont aan dat het belangrijk is om tijdens je werk te lachen. Het zou namelijk de productiviteit op de werkvloer verhogen. Misschien voelt het soms alsof je niet productief bezig bent en eigenlijk niet aan het werk bent, maar het blijkt toch echt dat prestaties spectaculair verbeteren wanneer er samen gelachen wordt.

POSITIEVE HUMOR

Kleine grapjes, omdat iemand een grappig foutje maakt, kan. Lachen ten koste van iemand anders, door iemand te pesten of te roddelen, is daarentegen niet productief. Het is dus belangrijk om om de juiste dingen te lachen en niemand te kwetsen.

Positieve humor is de sleutel tot productiviteit. Wanneer deze positieve humor gebruikt wordt, hoeft dit niet voor tijdverlies te zorgen maar zorgt het juist voor een aangename werksfeer en veel productiviteit.

DE GEZONDHEIDSEFFECTEN VAN LACHEN

Niet alleen is het belangrijk om op je werk te lachen, het is ook belangrijk om in andere situaties dit te doen. Zo zou een half uurtje lachen per dag mogelijk al een natuurlijke bescherming tegen een hartaanval kunnen zijn. Dit komt onder andere omdat het lichaam minder van het stresshormoon cortisol zal aanmaken wanneer er gelachen wordt.


Hierdoor is het mogelijk dat de kransslagaderen minder verstijven, wat mogelijk juist eerder gebeurt wanneer het lichaam veel cortisol produceert.


Ook heeft het een positief effect op andere hormonen. Zo maakt het lichaam meer van de hormonen aan waardoor we ons goed voelen, zoals endorfine en serotonine. Hierdoor zitten we lekkerder in ons vel en zijn we meer ontspannen, wat ook weer een positief effect heeft op je weerstand.


Lachen is dus gezond, dus probeer dit regelmatig te doen. Je zult stralen!Het leven is een grote grap
want jij en ik bestaan niet.Twijfel is de wachtkamer van inzicht.

Confucius
ALS IK NIET BANG BEN
 


heeft niemand macht over mij

Wanneer mensen aan gewrichtsklachten lijden, wordt het supplement glucosamine vaak ingezet om de klachten te verminderen. Uit een grootschalige analyse van 466.039 mensen blijkt glucosamine ook het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Glucosamine is een lichaamseigen stof die voorkomt in vrijwel alle lichaamsweefsels. De hoogste concentratie bevindt zich in kraakbeen, pezen en aanhechtingen van spieren.

Het glucosaminesulfaat dat in voedingssupplementen gebruikt wordt, is in staat om de kraakbeenstofwisseling te normaliseren en beschadigd kraakbeen te herstellen door zijn ontstekingsremmende werking. Het wordt daarom met name ingezet bij gewrichtsklachten waaronder artrose (gewrichtsslijtage). Het ontstekingsremmende effect blijkt echter verder te reiken dan de gewrichten.

Hart- en vaatziekten
Voor deze studie werd de gezondheidsdata van 466.039 deelnemers geanalyseerd. De deelnemers werden gevolgd van 2006 tot 2010 en hadden aan het begin van het onderzoek geen hart- en vaatziekten. Er werd gevraagd naar het gebruik van supplementen, waaronder glucosamine.

 
Veel verschillende factoren kunnen het risico op hart- en vaatziekten beïnvloeden, zoals voeding, leefstijl, medicijngebruik, leeftijd en lichaamsgewicht. Voor al deze factoren werd gecorrigeerd, zodat uiteindelijk alleen het gebruik van glucosamine mee woog in de resultaten.

Gebruik en dosering
Het regelmatige gebruik van glucosamine verlaagde het risico op hart- en vaatziekten met 15 procent. Onder rokers was dit effect sterker, bij deze groep mensen verlaagde het glucosamine gebruik het risico met 37 procent.

De onderzoekers gaven aan dat glucosamine niet alleen ontstekingen in de gewrichten remt, maar dat het effect in het hele lichaam plaats vindt. Eerdere studies wezen al uit dat het C reactive protein, een marker voor de ontstekingsgraad in het lichaam, daalt bij glucosamine gebruik.

In de studie wordt niet omschreven welke dosering glucosamine de deelnemers gemiddeld gebruikten. Een gangbare dosering voor gebruik bij gewrichtsklachten is 1200 mg per dag.
Glucosamine tegen hart- en vaatziekten
Uit een wetenschappelijke studie blijkt dat de pijnstillende en herstellende kracht van glucosamine en chondroitine (GC 12) kan verdubbeld worden door het glucosaminepreparaat samen in te nemen met een voedingssupplement dat curcuma bevat. Curcumine is een antioxidant die krachtiger werkt dan vitamine E. Het ruimt dus ook ziekmakende vrije radicalen op waardoor ontstekingsreacties – die typisch zijn bij artritispatiënten – verminderen. Curcuma zet het lichaam zelfs aan om eigen natuurlijke cortisone aan te maken via de bijnieren